Звичні рослини, які ви не впізнали б у дикій природі

0 комментариев

Коли ви останній раз їли чиа чи додавали мускатний горіх у випічку? Або жували з приємним хрускотом булку, посипану кунжутом… Усі ці назви звучать так звично, але чи знали ви, як насправді ці рослини виглядають? Дозвольте вам відкрити очі на знайомі смаки! Про інші рослини дивіться за цим посиланням https://warez-portal.kiev.ua/.

Навряд чи ви коли-небудь замислювалися про це, але звичний чорний перець насправді – тропічна рослина, що в’ється. Стручок його складається з купки дрібних плодів, які містять по одному великому насінні. Через таку будову їх називають ягодами. Ці ягоди висушують і одержують із них різні види перцю. Наприклад, білий перець – це насіння без шкірки, а червоний роблять із дозрілих ягід, перед сушінням маринуючи їх.

Звичні рослини, які ви не впізнали б у дикій природі

Кардамон, який ми любимо за складний аромат та східний смак, насправді є багаторічною трав’янистою рослиною з дивовижними біло-рожевими квітами. З їхніх зелених плодів і роблять приправу, яка належать до найдорожчих прянощів, через що кардамон також прозвали «царицею спецій».

Мускатний горіх, який ми трьом на тертці і додаємо в пироги, насправді не є горіхом. Мускатник запашний – дерево сімейства Мускатникові. Його плід – це ягода, яка при дозріванні розщеплюється надвоє, а всередині оголюється те саме насіння, з якого і роблять приправу. Цікаво, що мускатний горіх містить психоактивну речовину, проте для людини вона небезпечна лише у великих дозах – починаючи з однієї столової ложки.

Цікавий факт: Чіа – це Шавлія іспанська з роду ясноткових

Насіння чіа, яке ми використовуємо для приготування сніданків і смузі, дійсно виглядає непоказно. Але ви були б здивовані, дізнавшись, що вони ростуть на рослині з яскравими фіолетовими квітами!

Звичні рослини, які ви не впізнали б у дикій природі

Цікавий факт номер 2: Кунжут також називають сезам, а арабською – сім-сім. Фраза “Сезам, відкрийся!” пов’язана з плодами кунжуту, які при дозріванні голосно розкриваються, щоб поширити насіння.

І насамкінець розповімо про кунжут. Чи знали ви, що кунжут, який ми любимо за хрускіт та маслянистий смак, це рід трав’янистих рослин сімейства Педалієві? Він цвіте великими білими квітами, усередині яких формуються коробочки зі знайомим насінням.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *