Неповторний стиль хай-тек в інтер’єрі

0 комментариев

Багато стилів інтер’єру є актуальними у будь-який період часу. Це стосується стилю хай-тек. Відмінними елементами оформлення інтер’єру у цьому стилі є наповнення простору новим обладнанням та предметами індустріальної естетики.

Сьогодні стиль хай-тек вважається ультрасучасним і затребуваний при оформленні інтер’єру квартир для молоді, представників богеми та прихильників епатажу, власникам котеджів та горищних приміщень.

Неповторний стиль хай-тек в інтер'єрі

Спочатку він створювався, як виробничий стиль і вирізнявся своєю функціональністю та універсальністю. Закриття більшості виробничих приміщень призвело до того, що вимагалося їх перебудова та адаптація до сучасних умов життя.

Такі площі зазвичай містили інженерні комунікації, ферми, труби, вузли. Щоб не робити капітальні ситуації, дизайнери обіграли ці деталі в інтер’єрі, роблячи його незвичайним і стильним.

Стиль хай-тек відрізняється світловим насиченням та просторим приміщенням. Тому в приміщенні повинно розміщуватися якнайменше аскетичних меблів, які відрізняються простотою конструкції, строгими геометричними формами і з незвичайними функціями – дивани забираються в стінку, складні столи, стільці.

Місце шаф займають модульні стелажі. Усі поверхні мають бути полірованими або блискучими, щоб за допомогою додаткових відблисків створювати ілюзію розширення простору.

Приміщення оснащується предметами з максимальною технологічністю – побутове обладнання функціонує за допомогою вбудованих сенсорних екранів, телевізійні панелі, локальне освітлення, система клімат-контроль, “розумний будинок”, зональне кондиціювання.

У приміщенні рясніють сучасні композитні та сучасні матеріали, метал, бетон, скло, пластик. Як обробку використовують фактурні шпалери, штукатурки, графіті або авангардистський живопис, фарба, ламінат, плитка, цегляна кладка, наливна підлога та інші “промислові” матеріали.

Неповторний стиль хай-тек в інтер'єрі

На стінах допустимо мінімум декору – наявність постерів, табличок, афіш. Як дверні конструкції вітаються прозорі двері-купе, мобільні перегородки зі скла або просто дверний отвір.

У царстві скла і металу як яскравий акцент можна використовувати яскравий диван або килим.

Приміщення має бути наповнене світлом. Для цього використовують безліч освітлювальних приладів, вбудованих у підлогу та меблі, стеля та стіни – каскад невеликих підвісних ламп, струнні софіти, лампи на кронштейнах. Освітлення має бути модельоване. Як штори підійдуть жалюзі.

Не кожен зможе жити у техногенному інтер’єрі. Таке житло до душі активним людям, які воліють в будинку мати всі останні досягнення техніки і йдуть з часом.

One Reply to “Неповторний стиль хай-тек в інтер’єрі”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *