Задишка при фізичному навантаженні. Причини та як боротися

0 комментариев

Новачки зустрічаються з проблемою задишки під час фізичних навантажень, водночас вони не розуміють, як з нею боротися. Постараємося з порталом https://zkol.org.ua/ пояснити причини і як боротися з цією заразою.

Говорячи простою мовою, задишка — це нестача кисню, яка позначається на частоті ударів серця, ритмічності та глибини дихання. Через її виникнення багато новачків кидають якийсь вид спорту пов’язаний з фізичним навантаженням, найчастіше біг.

Задишка при фізичному навантаженні. Причини та як боротися

Як боротися з задишкою?

Коли у вас виникає задишка, це говорить про те, що потрібно збільшити кількість кисню в легенях або знизити навантаження. Задишку можна розділити на два типи: фізіологічний та патологічний.

1) Фізіологічна задишка

Виникає у здорової людини під час фізичного навантаження: біг, фітнес, швидка ходьба, веслування тощо. Така задишка здатна збільшити споживання у 2, а то й у 3-4 рази. Адже якщо наш організм не здатний набрати необхідну кількість кисню, то він починає працювати через не можу, змушуючи легені дихати частіше.

Як боротися з фізіологічною задишкою?

Даний тип задишки в основному з’являється тільки у непідготовлених людей, тому якщо під час 1,2,3 тренування у вас виникає задишка, то не засмучуйтеся. Головне в лікуванні такої задишки це сталість. Тренуйтеся, отримуйте задоволення і не надривайтеся.

Задишка при фізичному навантаженні. Причини та як боротися

Наприклад, у випадку з бігом можна контролювати свій темп за допомогою розмов з рядом, що біжить. Твій темп це коли ти можеш спокійно, не захлинаючись, розмовляти.

Також варто приділити увагу вашим недолікам, скажімо куріння. Куріння є однією з причин виникнення задишки. Подумайте.

2) Патологічна задишка

Даний вид не так просто лікувати, адже вона може наступити навіть у спокої. Причин виникнення багато, в основному це різні серцево-судинні та легеневі захворювання.

Лікування проводиться при повному контролі та огляді лікаря з проведенням різних аналізів для виявлення патології.

Як діяти під час першого бігового тренування?

Ми не втомимося твердити, що обов’язково потрібно перед будь-яким тренуванням виконати розминку та затримку. Розминка – це ідеальний варіант профілактики задишки під час основного тренування.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *