Весняні пологи: що варто знати майбутній мамі

0 комментариев

Весна – прекрасна пора і особливо для появи на світ малюка! І ця весна буде для вас дуже щасливою! Адже завдяки цьому щасливому диву – вам пощастить прожити пробудження і розквіт природи значно радіснішим і яскравішим.

Що варто знати про пологи у весняний період?

Весняні пологи: що варто знати майбутній мамі

Як весна полегшує материнство:

  1. На вулиці теплішає, а це означає – що вже не потрібні об’ємний верхній одяг, зимове взуття, теплі шапки та шарфи. Можна надіти куртку чи пальто, накинути шарфик для стилю та вирушити на прогулянку!
  2. Немає потреби тепло одягати новонародженого. Багато мам дуже переживають, що під час прогулянки дитина може замерзнути та захворіти. Через це вони часто зайво загортають малюка, а це може призвести до перегріву. Навесні природним чином відпадає необхідність дуже тепло одягати дитину, оскільки на вулиці досить тепло.
  3. Майбутня мати може довше гуляти. Що дуже корисно для здоров’я як мами, так і дитини. Сонце і свіже повітря, запах зелені, що розпускається, і квітів – створюють чудовий настрій, варто тільки вийти на вулицю!
  4. Сонячні ванни – найкраще джерело природного вітаміну D в організмі. А він дуже важливий як здоров’ю жінки, так правильного розвитку малюка. Вважається, що він важливий для різних процесів в організмі, а також необхідний малюкові для профілактики і лікування рахіту. Завдяки доданню сонячних днів дитина зможе отримувати достатню кількість вітаміну D без прийому синтетичних аналогів.
  5. З’являється можливість дати природний перший прикорм. У перші місяці життя новонародженого –

мами ще не замислюються про прикорм овочами та фруктами, тому що малюки починають це їсти приблизно у півроку. Саме до цього моменту настане літо, а значить у вас буде можливість купити або навіть самостійно виростити овочі та фрукти, щоб робити пюре малюкові.

Весняні пологи: що варто знати майбутній мамі

Весняні пологи

Які можуть бути нюанси під час пологів у весняний період:

  1. Якщо у вас заплановані пологи на весну, це означає, що третій семестр вагітності доведеться ходити в зимовому. Але навіть якщо на вулиці вже почало тепліти – краще не поспішати знімати теплі речі. В останньому триместрі дуже небезпечно хворіти, тож краще перестрахуватися!
  2. Можливе виникнення авітамінозу після тривалого зимового періоду. Організм майбутньої мами і так виснажений, адже величезна кількість отримуваних вітамінів та мікроелементів йдуть на розвиток плоду. Ну і звичайно – взимку менше свіжих овочів та фруктів, які допомогли б заповнити дефіцит вітамінів, тому майбутнім мамам доводиться вдаватися до покупки вітамінів у таблетках.
  3. У вагітних нерідко з’являється алергія і особливо в останньому триместрі, оскільки підвищується загальна чутливість організму, у тому числі до алергенів. Тому варто уникати пахучих квітів та квітучих дерев.
  4. У весняний період закінчується опалювальний сезон, а погода ще вкрай непередбачувана. Буває так, що потеплішає і комунальні служби вирішують відключити опалення, а потім знову настають холоди. В цьому випадку слід оперативно подбати про те, щоб майбутній мамі було тепло.
  5. Доводиться вибирати кілька варіантів речей на виписку. Це також пов’язано із мінливими погодними умовами. Щоб не переживати в день виписки про те, що одяг не відповідає погоді – краще заздалегідь приготувати кілька комплектів речей для себе та дитини, щоб вам було комфортно за будь-яких погодних умов. Тоді вам залишиться лише попросити близьких принести конкретний набір одягу.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *