Рецепт ідеального стейку на грилі

0 комментариев

Якщо ви давно мріяли про ідеальний стейк, приготуйте його у себе вдома. Вам знадобиться гриль, трохи спецій та яловичина гарної якості. Приготування займуть лише 15 хвилин, на виході вийде соковите ароматне м’ясо.

Якщо ви давно мріяли про ідеальний стейк, приготуйте його у себе вдома. Вам знадобиться гриль, трохи спецій та яловичина гарної якості. Приготування займуть лише 15 хвилин, на виході вийде соковите ароматне м’ясо.

Щоб приготувати правильні стейки, візьміть яловичину потрібного висівки: Рібай, Нью-Йорк або Філе міньйон. Ідеально, якщо вага одного стейка дорівнюватиме приблизно 300 грамів. Частин, які підходять для цієї страви, мало. Саме тому якісні стейки цінуються так високо.

Філе міньйон – пісне м’ясо з яловичої вирізки. Шматочки невеликі, але дуже пухкі в порівнянні з іншими стейками. Смак ніжний, його називають вершковим.

У стейку Нью-Йорк навпаки яскравий смак та аромат. Але м’ясо менш ніжне, ніж у Філе міньйон. За смаковими якостями схожий із соковитим Рібаєм, який віддає перевагу більшості любителів м’яса.

Рецепт ідеального стейку на грилі

Складові

  • Стейк яловичий – 4 Штуки
  • Оливкова олія — 2 столові ложки
  • Енергетична цінність
  • Калорійність: 210 ккал
  • Білки 18 г
  • Жири 15 г
  • Вуглеводи 0 г

Спосіб приготування

Дістаньте стейки з холодильника приблизно за 20 хвилин до початку готування та залиште при кімнатній температурі під кришкою.

Розігрійте гриль до максимальної температури. Змастіть стейки оливковою олією і посипте сіллю та перцем. Перекладіть на гриль і смажте до золотистої скоринки близько 4-5 хвилин. переверніть і продовжуйте смажити 3-5 хвилин для medium-rare, 5-7 хвилин для medium і 8-10 хвилин для medium-well.

Рецепт ідеального стейку на грилі

Зніміть стейки та перекладіть на обробну дошку чи тарілку. Накрийте фольгою та дайте відпочити перед подачею 5 хвилин.

Можете брати м’ясо на кістки або лише м’якоть. Стейки на кістки виходять більш ароматними та смачними. Кістки допомагають зберегти м’ясу соковитість та розподілити тепло так, щоб стейк приготувався рівномірно.

Ступінь прожарювання – ще один фактор, від якого залежить смак вашого стейку. Є мінімальне прожарювання Blue Rare, коли температура всередині шматка дорівнює 46 – 49 ° C. Такий стейк буде з кров’ю. Є варіант повного прожарювання Well done і проміжні Rare (52 – 55 ° C), Medium Rare (55 – 60 ° C), Medium (60 – 65 ° C). Ступінь прожарювання залежить від часу, який ви тримаєте стейк на грилі, частині та товщині шматка.

Солити і перчити м’ясо краще перед приготуванням, покривайте з усіх боків.

Одне з головних правил: не проколюйте стейк вилкою під час обсмажування, щоб м’ясо не втратило сік. Користуйтеся щипцями.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *